Előfizetői tartalom

Kína visszacsapott, amiért Japán korlátozta a beutazási lehetőséget

MTI
A japán kormány szerdán hivatalosan tiltakozott Kínánál, amiért felfüggesztette a japán beutazók számára a vízum kiadását. Macuno Hirokazu, a kabinet főtitkára sajtóértekezleten elmondta, hogy a kormány diplomáciai csatornákon juttatta el tiltakozását Pekingnek. Mint hozzátette, a kínai lépést, melyre a koronavírus-járvány újabb hullámával küzdő Kínából beutazókkal szemben elrendelt intézkedés miatt került sor, rendkívül sajnálatosnak tartják.

Kína kedden jelentette be, hogy Peking egyelőre nem ad ki vízumot sem üzleti, sem idegenforgalmi céllal érkező dél-koreaiaknak és japánoknak. A kínai illetékesek közölték, hogy a tilalmat mindaddig fenntartják, amíg a két ország vissza nem vonja a Kínából beutazókkal szemben bevezetett, szerintük diszkriminatív intézkedéseket. Kapcsolódó cikkünk 2023. 01. 04. Aggódnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés