Előfizetői tartalom

A vártnál sokkal magasabb kamatot ígér a Fed legszigorúbb döntéshozója

Portfolio
A Federal Reserve-nek a következő néhány ülésén legalább addig folytatnia kell a kamatemelést, amíg nem bizonyosodik meg arról, hogy az infláció elérte a csúcspontját - mondta a Reuters szerint szerdán Neel Kashkari, a Minneapolisi Fed elnöke, aki saját előrejelzését ismertette, miszerint az irányadó rátának 5,4%-on kellene tetőznie.

Kashkari a regionális Fed honlapján közzétett írásában azt írta, hogy még akkor is folytatni kell a kamatemeléseket a következő üléseken, ha egyre több bizonyíték van arra, hogy az árnyomás túl van a legrosszabbon. Az amerikai jegybank, amely 2022-ben gyorsan emelte a kamatokat a magas infláció leküzdése érdekében, a jelenlegi szigorítási ciklusának végpontját idén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés