Előfizetői tartalom

Jogsértően hirdethetik az egyik fitnesz weboldalon az étrend-kiegészítőket, nyomoz a GVH

Portfolio
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított a gymbeam.hu fitnesz-webáruházat üzemeltető szlovák vállalkozással és annak magyarországi leányvállalatával szemben. A cégek ugyanis valószínűleg megalapozatlan egészségre vonatkozó állításokkal, esetenként gyógyhatás-ígéretekkel, megtévesztő árfeltüntetéssel, továbbá a forgalmazáshoz szükséges bejelentési kötelezettség teljesítése nélkül árusítják egyes termékeiket - áll a GVH közleményében.

A nemzeti versenyhatóság álláspontja szerint a GymBeam s.r.o. és a Gymbeam Hungary Kft. vélhetően több szempontból is tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytat a hazai fogyasztókkal szemben. A hatóság gyanúja szerint a vállalkozások valószínűleg megtévesztő, az uniós ágazati szabályok értelmében nem engedélyezett egészségre vonatkozó állításokat, illetve bizonyos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés