Előfizetői tartalom

Recesszió jöhet Németországban, de enyhébb lehet a vártnál

MTI
Recesszióra utal a negyedik negyedévben a DIW Berlin német gazdaságkutató intézet negyedik negyedévi konjunktúrabarométerének legutóbbi, decemberi kalkulációja. A visszaesés mértéke azonban enyhébb lehet a korábban becsültnél. A DIW negyedik negyedévi konjunktúrabarométere a decemberi kalkuláció alapján 82,8 pont lett, nagyjából a novemberivel megegyező.

A negyedévekre vonatkozóan kalkulált konjunktúrabarométer 100 pontos értéke jelenti a német gazdasági aktivitás hosszú távon semlegesnek tekinthető, 0,3 százalékos negyedéves GDP-növekedési teljesítményét. A negyedéves konjunktúrabarométert az adott negyedév mindhárom hónapjában újrakalkulálja az intézet. A mostani negyedik negyedéves teljesítmény tehát jóval elmarad...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés