Előfizetői tartalom

Fájdalmas események sora nehezíti az életünket - de ami most jön, az még ennél is rosszabb lehet

Portfolio
Háború, infláció, energiaársokk, természeti csapások - ritka rossz évünk volt idén, olyan események mehezítik az életünket, amelyeknek bekövetkezését nem láttuk előre. Persze december közepén minket már az érdekel, hogy 2023-ban milyen évünk lesz, és okkal reménykedhetünk benne, hogy az ideinél jobb. Csakhogy ez nem vehető biztosra: az ING Bank elkészítette jövő évre vonatkozó előrejelzéseit a nagy gazdaságokra, amelynek alapforgatókönyve sem túl optimista, a pesszimista forgatókönyv pedig a mély recesszió és a tartósan két számjegyű európai infláció mellett olyan finomságokat is tartalmaz, mint az euróválság. Reméljük, az optimista forgatókönyvük válik valóra.

Viszlát, régi világ 2022-nek a koronavírusból történő kilábalás és újranyitás évének kellett volna lennie, ehelyett a háború, az infláció, az energia- és nyersanyagválság, aszály és áradások éve volt – kezdi elemzését Cartsten Brzeski, az ING Bank vezető közgazdásza, aki hozzáteszi: a korábban nem látott válságok idei listája egyre hosszabb, ahogy közeleg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés