Előfizetői tartalom

Tényleg van törésvonal Paks II. alatt, de nem olyan

Portfolio
Az osztrák környezetvédelmi ügynökség szeizmológiai kockázatokról szóló jelentése szerint kétségeket vet fel Paks II. földrengésbiztonsága kapcsán. Aszódi Attila, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Természettudományi Karának dékánja megismételte: a beruházás helyszíne alatt aktív törésvonal húzódik, azonban ez nem okozhat nagyméretű elmozdulást a földfelszínen - írja az Infostart.

Azt, hogy a paksi beruházás területén törésvonal van, már a '80-as évek eleje óta lehet tudni. Nagyon sok vizsgálat volt, és ennek eredményeként erősítették meg a mostani blokkok földrengésbiztonságát – mondta az InfoRádiónak Aszódi Attila, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Természettudományi Karának dékánja. A korábbi paksi bővítésért felelős...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés