Előfizetői tartalom

Itt vannak a tanárok követelései: azonnali béremelés és a központosítás megszüntetése is szükséges

MTI
|
Portfolio
Közleményt fogadott el a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) ezen a hétvégén ülésező XXXIV. kongresszusa Hajdúszoboszlón, amelyben összefoglalták követeléseiket. Az Összefogunk, folytatjuk, nem félünk! című dokumentum szerint - amelyet szombaton juttattak el az MTI-nek - a PSZ egyebek mellett követeli, hogy a kormány és a parlament "állítsa vissza az oktatásban dolgozók sztrájkjogát, fejezze be a pedagógusok megfélemlítését".

Ismételten követelik - írták -, hogy a kormány azonnal emelje a pedagógusok bérét, rendezze a nevelést-oktatást segítő munkatársak, technikai dolgozók, valamint a szakképzésben foglalkoztatottak bérét is, a szakképzés pedig legyen ismét a köznevelés része. "A PSZ ismételten követeli, hogy a sztrájkköveteléseket azonnali hatállyal teljesítse a kormány a pedagógus-előmeneteli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés