Előfizetői tartalom

Jobbágy Dénes: Váratlan sokk érte a gazdaságot, de ennek nem kéne így történnie

Portfolio
Bizonytalan a környezet a tőkefinanszírozásban, de ennek ellenére a vállalatok megtalálják a szükséges forrásokat - mondta Jobbágy Dénes a Portfolio Budapest Economic Forum konferenciáján. A Széchenyi Alapok vezetője szerint a gazdaságot nem kellett volna, hogy meglepetésként érjék a bekövetkezett sokkok, ugyanis voltak előjelei a háborúnak és a koronavírusnak is.

Nem állnak jól a dolgok a gazdaságban: véget ért a hitelpiac nagyon komoly felfutása, nőnek az energiaárak, nőnek a kamatok - mondta Jobbágy Dénes, a Széchenyi Alapok elnök-vezérigazgatója a Portfolio konferenciáján. Szerinte a gazdaság ebbe a válságba váratlanul ment bele, de szerinte nem így kellett volna, hogy történjen. Olyan dolgok következtek be, amelyeket előre láthattunk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés