Előfizetői tartalom

A brit pénzügyminiszter szerint a jegybank lesz a hibás, ha újra szétverik a brit piacot

Portfolio
Kwasi Kwarteng brit pénzügyminiszter szerint a jegybank elnöke, Andrew Bailey tehető majd felelőssé, ha jövő héten visszatér a volatilitás a brit eszközök piacán, miután a jegybank leállította a vészhelyzeti eszközvásárlási programot - írja a Bloomberg. Az eszközvásárlások elindítására viszont pont a kormányzat váratlan lépése miatt volt szükség.

A Bloomberg értékelése szerint a brit kormány és Kwarteng a jegybankot próbálják meg bűnbakként beállítani a brit pénzügyi eszközök piacán jelentkező vihar után. A brit font és a brit kötvények árfolyama jelentős esésbe kezdett, miután a kormány előállt egy 45 milliárd fontos adócsökkentéssel, mindezt akkor, amikor a brit gazdaság komoly ikerdeficittel küzd. Az adócsökkentés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés