Előfizetői tartalom

Most akkor van kormányzati költségstop, vagy sem?

Portfolio
A kifizetési stopot a köznyelvben használjuk, de a gyakorlatban is ez valósul meg, még akkor is, ha tulajdonképpen engedélyhez kötött kifizetésekről van szó – fogalmazott Csiki Gergely, a Portfolio lapigazgatója a Checklist csütörtöki adásában. Maga az intézkedés "2000"-es kormányhatározatként jelent meg, ennek sajátossága, hogy bár nem tartalmaz államtitkot, mégsem jelenik meg nyilvánosan. Ezen határozattípus sajátosságairól Vig Dávidot, az Amnesty International Magyarország igazgatóját kérdeztük.

Szerdán szivárgott ki, hogy egy nem nyilvános kormányhatározatban kifizetési stopot vezetett be a kormány a kabinet alá tartozó intézményeknél. Az intézkedés létét – mely a bérekre és még néhány költségtípusra nem vonatkozik – a pénzügyminisztérium először megerősítette, a csütörtöki Kormányinfón viszont Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés