Előfizetői tartalom

Váratlanul gyorsan telnek a német gáztárolók, de ennek súlyos ára lehet

Portfolio
Miután a német gazdasági miniszter vasárnap már jelezte a hírt, hogy a vártnál gyorsabban telnek a németországi gáztárolók, hétfőn ráerősített erre a német hálózati ügynökség elnöke. Ez elsőre örvendetes hírnek tűnik, és a gázárak mai esésében is szerepe van, de közben azzal is összefügg, hogy az egyébként elképesztően magas energiaárak mellett egyre több háztartás és cég fogja vissza a fogyasztását, így több gáz jut a tárolókba, azaz a hír valójában a kialakulóban lévő német recesszió egyik indikátora is.

Robert Habeck német gazdasági miniszter vasárnap a Der Spiegel magazinban megjelent cikk szerint azt nyilatkozta: a német tárolók a vártnál gyorsabban telnek, hiszen már 82% felett járnak, így az október 1-re kitűzött 85%-os rátát már szeptember elejére el tudja érni az ország. Ez biztató abból a szempontból, hogy talán nem lesz súlyos gázkorlátozás télen, amikor a német...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés