Előfizetői tartalom

Időzített bombán ül Kína: hatalmas baj látszik körvonalazódni, amely bedöntheti az egész gazdaságot

Portfolio
A kínai ingatlanszektorba vetett bizalom elvesztése olyan problémákhoz vezethet, amely tovább rántaná a kínai gazdaságot - figyelmeztettek elemzők. A megjegyzések azután hangzottak el, hogy a bajba jutott China Evergrande Group ingatlanfejlesztő hétvégéig nem teljesítette a beígért 300 milliárd dolláros szerkezetátalakítási tervet.

A hongkongi tőzsdére benyújtott beadványaiban az Evergrande ehelyett azt közölte, hogy "előzetes elveket" dolgozott ki offshore adósságainak átstrukturálására. Azt is közölte, hogy egyik leányvállalatát, az Evergrande Group (Nanchang) vállalatot 7,3 milliárd jüan (1,08 milliárd dollár) megfizetésére kötelezték egy meg nem nevezett kezesnek, mivel nem teljesítette adósságkötelezettségeit....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés