Előfizetői tartalom

Új pályázat indul hálózati integrált energiatárolási beruházásokhoz

Portfolio
A Technológiai és Ipari Minisztérium pályázatot hirdet hálózati integrált energiatárolási beruházások megvalósításához annak érdekében, hogy a rendszer még több megújuló alapú energiatermelésből származó villamos energiát tudjon befogadni és növekedjen az ellátásbiztonság – jelentette be Steiner Attila energetikáért felelős államtitkár.

A kormány célja, hogy a jelenlegi energiaválságban növelje az ország áramellátásának biztonságát, és 2030-ra a magyar áramtermelés 90 százaléka szén-dioxid-mentes legyen és az ország a Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégia alapján 2050-re a teljes klímasemlegességet is elérje, anélkül, hogy a gazdasági növekedés vagy a jólét veszélybe kerülne - áll a közleményben....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés