Előfizetői tartalom

Szaúd-Arábiába utazik Joe Biden, az energiabiztonságról tárgyal

MTI
Közel-keleti utazásának utolsó állomásához érve Szaúd-Arábiába érkezett pénteken Joe Biden amerikai elnök, és a látogatás fő céljai közé tartozik a két ország közti kapcsolatok helyreállítása és az energiabiztonságról szóló tárgyalások lefolytatása - jelentette ki Jake Sullivan, az elnök nemzetbiztonsági tanácsadója az Air Force One elnöki repülőgép fedélzetén pénteken.

Biden a Perzsa-öböl-menti arab országok vezetőivel a többi között az Ukrajnában zajló háború miatt kialakult energiaválságról és az energiabiztonság megteremtéséről tervez tárgyalni. Sullivan hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a Szaúd-Arábiával mint a világ legnagyobb olajexportőrjével folytatott tárgyalásoktól "aligha" várható bármilyen kétoldalú bejelentés az energiakereskedelmet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés