Előfizetői tartalom

Koronavírus-hullám: telnek az intenzívek Németországban, elhalasztanak műtéteket

MTI
Németországban elhalasztanak bizonyos nem létfontosságú műtéteket a gyorsan növekvő koronavírus-esetszámok miatt, idén nyáron ugyanis kétszer annyi koronavírus-fertőzöttet ápolnak az intenzív osztályokon, mint tavaly - számolt be a ZDF német közszolgálati csatornának Gernot Marx, a német intenzív- és sürgősségi ellátásban dolgozó orvosok egyesületének (DIVI) vezetője hétfőn Berlinben.

Amellett, hogy bizonyos műtéteket elhalasztanak, Gernot Marx elmondta, hogy módosítaniuk kell a kórházi dolgozók beosztását is úgy, hogy kevesebb szabadnapot tudnak kiadni, és lesz, akinek három egymást követő hétvégén is dolgoznia kell majd. Nem nevezném drámainak a helyzetet, de érezhető feszültség, ami szokatlan ilyenkor nyáron, amikor általában nyugodtabbak a napjaink...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés