Előfizetői tartalom

Figyelmeztetnek a kutatók: az ételek túlsózása korai halálhoz vezethet

Portfolio
Egy 500 000 középkorú britet vizsgáló tanulmány szerint a só hozzáadása az ételekhez az asztalnál összefügg a korai halálozással – írja a The Guardian.

A kutatók megállapították, hogy a férfiak esetében több mint két évvel, a nők esetében pedig másfél évvel csökkenti a várható élettartamot, ha mindig utósózzák az ételeket. Ebbe nem számít bele azonban a főzés során történő fűszerezés. Az eredmények a UK Biobank több mint 500 000 résztvevőjének bevonásával végzett kutatáson alapulnak, akiket átlagosan kilenc...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái

Előfizetés