Előfizetői tartalom

Szalmonella: az utolsó pillanatban jelzett a riasztási rendszer

Egy zsíros emulgeálószer, egy zsíros közeget kedvelő, egyébként nem túl gyakori kórokozó és egy egyelőre még nem tisztázott mulasztás kellett az idei év eddigi legkomolyabb élelmiszer-botrányához, amelynek során szalmonellával fertőzött lecitin került Magyarországról egy neves belga csokoládégyárba. A balszerencsék sorozatának végül a jól működő uniós riasztási rendszer vetett véget, amely megakadályozta, hogy a veszélyes termék eljusson a fogyasztókhoz.

Fontos tanulságokkal szolgál az elmúlt napokban kialakult lecitinbotrány, amelynek lényege, hogy egy mindmáig meg nem nevezett magyarországi gyártótól szalmonellával fertőzött adalékanyag került a neves svájci édesipari cég, a Barry Callebaut belgiumi gyárához. Mint ismert, a Berry Callebaut üzemben vállalati önellenőrzés során derült fény a kórokozó jelenlétére, amelyről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái

Előfizetés