Előfizetői tartalom

Kulcskérdésekről nem tárgyalt a belügyminiszter a pedagógus kar elnökével

Portfolio
Mindent feljegyzett, de ígéretet nem tett semmire Pintér Sándor, a köznevelésért is felelős belügyminiszter, aki tegnap Horváth Péterrel, a Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) elnökével egyeztetett oktatási kérdésekről. A két fél kulcskérdésekről, így a pedagógusok bérének rendezéséről sem konzultáltak - tudta meg a Népszava a tanári szakmai szervezet vezetőjétől.

Horváth Péter a lapnak elmondta, elsősorban arról beszélgettek, hogyan lehetne hatékonyabbá tenné a köznevelést - például az idegen nyelv tanítást miként kellene fejleszteni, vagy hogy milyen “tartalékok” vannak a rendszerben a pedagógushiány rövid távú enyhítésére. A pedagóguskar elnöke egyebek mellett azt javasolta, hogy vizsgálják felül azt a jogszabályt, ami arra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés