Előfizetői tartalom

Aki ebbe a csoportba tartozik, az védettebb lehet a koronavírussal szemben

Portfolio
Az Amerikai Nemzeti Egészségügyi Intézetek által megrendelt kutatás 1400 amerikai háztartás négyezer tagját vizsgálta, az ételallergia mellett arra is kitérve, hogy az elhízottság, a magas BMI, az asztma és a 12 év alatti életkor, valamint a koronavírussal történő megfertőződés között milyen összefüggések figyelhetők meg, írja az Infostart.

Azt találták, hogy azok, akik esetében orvos diagnosztizálta az ételallergiát, 50 százalékkal kisebb eséllyel fertőződtek meg koronavírussal, mint azok, akik nem allergiások semmilyen élelmiszerre, írja a MedicalXpress. Korábban feltételezték, hogy az allergiások azért kapják el ritkábban a betegséget, mert kevésbé jellemző rájuk, hogy házon kívül étkezzenek, így...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái

Előfizetés