Előfizetői tartalom

Megszólalt az MNB alelnöke: határozott lépésekkel emelünk a második félévben is

Portfolio
Határozott lépésekkel tovább emeljük a kamatokat a második félévben is – mondta péntek kora délután Virág Barnabás Varsóban egy jegybanki konferencián. A kijelentés mindössze 1 percre erősítette a forintot 399-ről 398 körülig az euróval szemben, aztán újra a történelmi mélypontja közelébe bukott a magyar fizetőeszköz a bankközi devizapiacon.

A kamatlábak egyre magasabbra emelkednek. A mi esetünkben nyilvánvaló, hogy a magyar jegybank az év második felében további határozott lépésekkel folytatja a kamatemeléseket - ezt emelte ki Virág Barnabás beszédéből a Reuters. Az első hír 13:28-kor jelent meg erről és amint az alábbi ábrán látszik: éppen ekkor erősödött vissza a forint 399-ről 397,7 körülig az euróval...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés