Előfizetői tartalom

A halfogyasztás bőrrákot okozhat? Lesújtó kutatás érkezett

Portfolio
Egy friss tanulmány szerint a heti két adag hal fogyasztása összefüggésbe hozható a bőrrák megnövekedett kockázatával – írja a Bloomberg.

A jelenlegi amerikai ajánlás szerint hetente legalább két adag halat kellene fogyasztaniuk az embereknek, ebből egy adag olajos halat, és egy adag súlya körülbelül 140 grammot kellene, hogy kitegyen. Most azonban amerikai kutatók arra figyelmeztettek egy friss tanulmányban, hogy ez a mennyiség a bőrrák leghalálosabb formájának, a rosszindulatú melanoma kialakulásának kockázatát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái

Előfizetés