FONTOS Brit választás: brutálisat tarolt a Munkáspárt az exit poll szerint
 
Előfizetői tartalom

Kiderült, hogyan vágna vissza az olajembargó magyar blokkolásáért Amerika

Portfolio
Mivel nem született még meg az Európai Unióban az orosz olajembargóval kapcsolatos döntés részben a magyar kormány ellenállása miatt, most amerikai pénzügyminisztériumi tisztviselők egy másik megoldást terveznek az orosz olaj minél inkább háttérbe szorítására: az import megdrágítását a vámon keresztül, amelyből Ukrajna újjáépítését is lehetne finanszírozni.

Az amerikai tárca illetékesei kedden azt közölték a Reuters tudósítása szerint, hogy a G7-ek e hétvégi pénzügyi találkozóján azt a javaslatot tervezik benyújtani, hogy az uniós tagállamok vessenek ki vámokat az orosz olajra, ami így gyorsabb alternatívája lenne a teljes olajembargónak. Janet Yellen (fenti képünkön) jelenleg Brüsszelben van, a Brussels Economic Forumon tartott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés