Előfizetői tartalom

Eljött a nagy nap a Fed számára, de nem sokan lennének most a helyükben

Portfolio
Kifejezetten nehéz helyzetben az amerikai jegybank, az infláció ugyanis továbbra is jócskán a célszint fölött van, de a gazdasaság az első negyedévben óriási meglepetésre visszaesett. Szerdán tartja kamatdöntő ülését a Fed, amelyen a várakozások szerint 50 bázisponttal emelni fogja a kamatot. De hogy ezután mit lép majd a jegybank az első negyedéves GDP-visszaesés után, azt talán megtudjuk az előretekintő iránymutatásból. Némileg segít majd összerakni a képet a szintén ezen a héten érkező áprilisi munkaerőpiaci adat is.

Hétfőn az ipari termelői árakat közli a Központi Statisztikai Hivatal, ezen felül részletesebb betekintést nyerünk a februári külkereskedelmi mérlegbe is. Németországban kiskereskedelmi adatok jönnek, és érkezik az Európai Bizottság április fogyasztói hangulatindexe is. Utóbbi kettő a magas infláció miatt fontos, az ugyanis már szemmel láthatóan fékezi a gazdaságot. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés