Előfizetői tartalom

Rekordmagas Lengyelország gázkészlete

MTI
Lengyelország gázkészletei rekordmagas szinten állnak, ami védelmet nyújt az ország számára az orosz gázszállítások leállításával szemben. Más európai országok gázkészletei ugyanakkor jellemzően az ötéves átlag alatt állnak még a feltöltésre tett igyekezet ellenére is - jelentette szerdán a Reuters hírügynökség gázipari vállalatok adatait idézve.

Oroszország szerdán leállította a gázszállításokat Bulgáriába és Lengyelországba, miután azok elutasították a számla rubelben való rendezését, ahogy azt az ellene életbe léptetett nemzetközi szankciók miatt Moszkva megköveteli. A holland szabadpiaci jegyzésben az európai gázár szerdán 20 százalék feletti emelkedést is elért, az európai piacok zárásakor azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés