Előfizetői tartalom

A lengyelek is belelendültek a kamatemelésbe

MTI
|
Portfolio
Újabb, tavaly október óta már hetedik, az elemzői várakozásoknál jelentősebb kamatemelésről döntött a lengyel jegybank (NBP) monetáris politikai tanácsa (RPP) szerdán. Az RPP döntése értelmében csütörtöktől 100 bázisponttal emelkednek a jegybanki kamatok. Az irányadó kamatot 3,50 százalékról 4,50 százalékra emelték, ami kilenc év óta a legmagasabb szint. Az elemzők 50 bázispontos emelést vártak.

A betéti kamatot 4,00 százalékra emelték 3,00 százalékról, a lombardkamatot 4,00 százalékról 5,00 százalékra, a leszámítolási kamatot 3,60 százalékról 4,60 százalékra. Az RPP utoljára március elején döntött kamatemelésről. A szerdai döntés az év eleje óta negyedszer, tavaly októbertől pedig immár hetedszer emeli a kamatlábakat. A kamatemelés a növekvő lengyelországi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés