Előfizetői tartalom

Putyin nagy veresége lenne, ha Ukrajna tagjelölti státuszt kapna Brüsszeltől

MTI
Csehország és a három balti állam - Észtország, Lettország, Litvánia - támogatják Ukrajna felvételét az Európai Unióba, s úgy vélik, hogy Ukrajnának mihamarabb meg kellene kapnia a tagjelölti státust - jelentette ki Markéta Pekarová Adamová, a cseh képviselőház elnöke, miután szerdán Prágában találkozott a balti államok parlamenti elnökeivel.

A négy parlamenti vezető egybehangzóan szigorítani szeretné az Oroszország elleni szankciókat és növelni az Ukrajnának nyújtott segítséget, beleértve a fegyverszállításokat is. "A négy ország közös álláspontja egyértelműen az, hogy Ukrajnának mihamarabb tagjelölti státust kellene adni az Európai Unióban. Segíteni akarunk neki abban, hogy az Európai Unió tagja lehessen"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés