Előfizetői tartalom

Szomorú rekordot döntött a koronavírus-járvány a 87 százalékban átoltott országban

Portfolio
Dél-Koreában a lakosság 87 százalékos átoltottsága ellenére elszabadult az omikronjárvány, a halálozások megugró száma miatt már a krematóriumok meghosszabbított nyitvatartással működnek. Csütörtökön 395 598 új esetet jelentettek, ezzel 10,8 millióra nőtt az összes fertőzöttek száma az országban. Ez az 52 milliós lakosság csaknem 20 százalékát jelenti, vagyis Dél-Koreában már minden ötödik ember átesett a koronavíruson – írja a CNN.

Az esetszámok emelkedése februárban indult meg a rendkívül fertőző omikron változat miatt. Mostanra már napi több százezer esetet regisztrálnak, ami az egyik legmagasabb napi átlag a világon. A szerdai nap 470 elhunyttal a leghalálosabb nap volt Dél-Koreában a járvány kitörése óta. A teljes átoltottság 87 százalékos az országban, ismétlő oltást pedig a lakosság 63 százaléka...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés