Előfizetői tartalom

Szijjártó Péter: már ma jöhet a hatodik EU-s szankciós csomag, de az sem veszélyeztetheti az energiaellátásunkat

Portfolio
|
MTI
Az Európai Bizottság szombaton ismét előállt egy új, immáron a hatodik oroszellenes szankciós javaslatcsomaggal, amelynek magyarországi kézhezvételét követően a kormány azt jelezte Brüsszel felé: lehetetlennek tartják, hogy még aznap délutánig véleményezzék az indítványt, mivel szerintük azt mélyebb elemzésnek kell alávetni - árulta el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában ma reggel.

A tárcavezető elmondta: vasárnap délutánra összehívták az Állandó Képviselők Tanácsát Brüsszelben azzal a lehetőséggel, hogy akár már ott döntés szülessen az újabb szankciókról, azonban Szijjártó Péter nem biztos benne, hogy ez már ott megtörténhet. Közölte, az MVM-el, a Mollal, valamint az Innovációs és Technológia Minisztériummal (ITM) közösen elemzik a csomagot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés