Előfizetői tartalom

Veszélyben az ukrán gáztranzit a cégvezér szerint – Orosz katonák lepték el a kompresszor állomásokat

Portfolio
A Gazprom mindhárom főbb európai gázszállítási útvonalon a szokásos ütemben szállítja ma is a gázt, de közben Szergej Makogon, az ukrán gáztranzitért felelős cég vezetője azt hangoztatja a Reutersnek, hogy mivel orosz katonák jelentek meg számos kompresszor állomáson, ezért az orosz gáztranzit Ukrajnán keresztül veszélybe került. Ezzel együtt ma is folytatódott a gázárak esése a vezető európai gáztőzsdén.

„Valós a veszély a gáztranzitra” – jelezte Makogon a hírügynökségnek, igaz reggel a Gazprom még azt közölte, hogy az utóbbi napokban szokásosnak mondható 109 millió köbméternyi gázt küld ma is a tranziton keresztül Szlovákia felé. A Jamál-Európán és az Északi Áramlat 1-en is zavartalan a gázszállítás, így Makogon jelzése inkább a következő időszak gázszállítására...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés