Előfizetői tartalom

A JP Morgan is lépett Oroszországgal szemben

Portfolio
Oroszországot március 31-én kizárják a JP Morgan összes fix kamatozású (körvény-) indexéből – áll a bank hétfői közleményében. Az EMBI és a CEMBI kosárból való kizárással a JP Morgan csatlakozott a rivális indexszolgáltatókhoz, amelyek Moszkva ukrajnai inváziója után kizárták indexeikből az orosz értékpapírokat - emlékeztet a Reuters.

A lépés hatására az indexkövető befektetők nem vásárolnak több orosz értékpapírt, illetve a most tartott kötvényeket is el kell adniuk. Az indexek által benchmarkolt eszközállomány 842 milliárd dollár értékű, ebből az orosz kitettség nem jelentős, mintegy 1%. Azért ilyen alacsony, mert már a krími szankciók is visszavetették az orosz kötvénypiaci aktivitást. Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés