Előfizetői tartalom

Máris szinte teljesen leállították az oroszok az óriási ukrán atomerőművet

Portfolio
Miután az éjjel rakétatámadások mellett átvették az orosz csapatok az irányítást az ukrajnai zaporizzsjai atomerőmű felett, a hat reaktorból már csupán egy üzemel 60%-os kapacitás mellett, a többi gyakorlatilag nem termel – derült ki a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség főigazgatójának péntek délelőtti legutolsó közleményéből.

Jó hír, hogy a jelenlegi ismeretek szerint nem sérült meg az atomerőmű kritikus infrastruktúrája az éjjeli harcokban, de még idő kell, mire mindent át tudnak vizsgálni. A AÜ tudomása szerint nem emelkedett meg a radioaktív sugárzás az erőmű körül, de a főigazgató a közlemény szerint rendkívül nyugtalan, hogy olyan alapvető megállapodást sértettek meg az oroszok, miszerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés