Előfizetői tartalom

Ma már szakadnak a gázárak Európában, de miért?

Portfolio
Mivel a második uniós szankciós csomag is csak félkeményre sikeredett, amelyben az orosz energiaszállításokra nem vetettek ki szankciókat és a SWIFT-rendszerből se zárták ki (egyelőre) az orosz bankokat, így jócskán enyhültek a gázellátási kockázatok, ez pedig a zavartalanul folytatódó orosz gázszállítások mellett beszakította a pénteki kereskedésben a gázárakat.

Amint külön cikkünkben megírtuk: nem vetettek ki az uniós vezetők szankciókat az orosz energiaszállításokra, és nem zárták ki a SWIFT-rendszerből az orosz bankokat, noha számos kisebb tagállam mellett a britek (nem EU-tag) is ezt szorgalmazták, de a németek, franciák és olaszok, illetve osztrákok ellenezték. Ez ugyanis azzal járna, hogy nem tudna Európa fizetni az orosz energiahordozókért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés