Előfizetői tartalom

Ukrán válság: azonnali súlyos szankciókkal fenyegette meg az EU vezetése Oroszországot

Portfolio
A ma hajnalban megkezdődött orosz invázió hírére már a kora reggeli óráktól záporozni kezdtek az uniós vezetők elítélő nyilatkozatai a Twitteren és mindegyikben egyrészt élesen elítélték Oroszország lépését, másrészt nagyon súlyos azonnali szankciókat helyeztek kilátásba. Mivel ma este 8-ra rendkívüli EU-csúcsot hívtak össze Brüsszelbe, így az eseményen bizonyára el is döntik az első lövésnél sokkal súlyosabb szankciók kereteit.

Közös közleményt adott ki Charles Michel, az Európai Tanács elnöke és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön reggel a megindított orosz invázió hírére, amelyben egyrészt a lehető legélesebben elítélték Vlagyimir Putyin döntését arra hivatkozva, hogy a nemzetközi jogot egyértelműen megsértő területszerzésnek, „az ilyen jellegű erő- és kényszerhasználatnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés