Előfizetői tartalom

Lecsengett a koronavírus-járvány, a német jegybank szerint jöhet a gazdasági fellendülés

MTI
Változatlanul magas inflációra számít az idén a Bundesbank havi rendszeres gazdasági jelentésében, a német jegybank várakozásai szerint az új vírusvariáns átmeneti fékező hatásának a csillapodásával ismét erőre kap a gazdasági növekedés. A német gazdaságot az év elején az omikron-hullám lassította a Bundesbank szerint, a gazdasági kilátások azonban jók.

"Tekintettel a nagyon jó keresleti helyzetre, a német gazdaság tavasszal ismét erőteljesen fellendülhet, feltéve, hogy a járványhelyzet javul, és a kínálati szűk keresztmetszetek tovább enyhülnek" - áll a jelentésben. A német jegybanki várakozás az idei gazdasági növekedésre valamivel romlott a 2021. decemberihez képest, de "felfelé irányuló alapvető forgatókönyve nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés