Előfizetői tartalom

Sokan maradnak le erről a pénzről az év eleji figyelmetlenség miatt

MTI
|
Portfolio
A családi adókedvezmény összegével a gyermekes szülők "fizetése is több lehet", mégis sokan felejtik el időben igénybe venni azt - nyilatkozta Tállai András. A Pénzügyminisztérium azt szeretné elérni, hogy minden érintett fizetése már az év elején több legyen a neki járó adókedvezmény összegével - hangsúlyozta a parlamenti ügyekért felelős államtitkár.

A korábbi évek tapasztalatai szerint sokan feledkeznek meg a kedvezményről. Míg például 2020 januárjában csak 38 ezren vették igénybe a négy- vagy többgyermekes anyáknak járó adókedvezményt, addig decemberben már 44 ezren. A családi adókedvezménynél jobb az arány: 2020 januárjában 664 ezren, júniusban 687 ezren vették igénybe a kedvezményt - közölte Tállai. (A feledékenység...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés