Előfizetői tartalom

Éles kirohanás után kormányválság is lehet a lengyeleknél a tegnapi uniós bírósági döntés után

Portfolio
Miután az Európai Unió Bírósága tegnap kihirdette ítéletét a jogállamisági perben, amelyet elbukott Magyarország és Lengyelország, éles kirohanást intézett a kisebbik lengyel koalíciós párt vezetője a lengyel miniszterelnök ellen, ma pedig már arról beszélt, hogy a szombati pártvezetői tanácskozásokon meghúzzák a vörös vonalakat, hogy milyen feltételek mentén hajlandók a koalícióban maradni. Mindez azért is fontos, mert a kisebbségi kormányzás határán billeg a lengyel kormány és a kisebbik koalíciós partner távozásával nehezebbé válna a dolga. Közben azért a pártelnök és igazságügyi miniszter egy rendkívül fontos, biztató, szignált is küldött, ami az EU-s pénzek kiszabadítására való hajlandóságra utal.

Az uniós bíróság jogállamisági rendeletről hozott ítéletét „történelmi döntésnek” nevezte Zbigniew Ziobro, a kisebbik lengyel koalíciós párt, a Szolidaritás Lengyelország vezetője, igazságügyi miniszter, egyúttal pedig keményen beleszállt Mateusz Morawiecki miniszterelnökbe, akit azért hibáztatott, hogy 2020 nyarán, a maratoni EU-csúcson beleegyezett abba, hogy egyáltalán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés