Előfizetői tartalom

Házhozszállítás, hevített cigi és elektromos autó - ezzel is méri az idén az inflációt a KSH

Portfolio
Ahogy arról beszámoltunk, januárban a várakozásoknál is jóval gyorsabban, éves alapon 7,9%-kal emelkedtek az árak Magyarországon. Az infláció méréséhez a Központi Statisztikai Hivatal egy évente frissülő, a háztartások teljes fogyasztási szerkezetét tükröző termék- és szolgáltatáskosarat használ. Az esedékes felülvizsgálat most is hozott változásokat.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) idén is elvégezte a fogyasztóiár-index számításához megfigyelt termékek és szolgáltatások (vagyis reprezentánsok) körének, valamint az egyes termék- és szolgáltatáscsoportok fogyasztóiár-indexen belüli súlyának felülvizsgálatát. Ennek során a KSH a nemzetközi módszertani sztenderdeknek megfelelően és a jogszabályi előírásokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés