Előfizetői tartalom

Itt a bejelentés: az azeri gáz is megjelenhet Magyarországon a jövő év végétől

Portfolio
"Az energiaellátás biztonságának erősítése érdekében a kormány fontosnak tartja, hogy jövő év végétől az azeri földgáz is megjelenjen a magyar piacon. Erről a vállalati tárgyalások már meg is kezdődtek" – derül ki abból a Külgazdasági és Külügyminisztérium által küldött közleményből, ami Szijjártó Péter mai bakui látogatásának fejleményeiről szól. A magyar-azeri gazdasági vegyes bizottság (GVB) nyolcadik ülését követő sajtótájékoztatón a magyar miniszter azt is ismertette a közlemény szerint, hogy 120 millió dolláros Eximbank-hitelkeretből segítenek a magyar cégek a hegyi-karabahi újjáépítésben.

Miután Orbán Viktor kormányfő a karácsony előtti sajtótájékoztatón már hangsúlyozta, hogy az azeri gázforrások megszerzése érdekében is ápol jó kapcsolatokat az országgal, és a keddi moszkvai tárgyalásán is az energiaellátás biztonságának fokozása érdekében kért további 1 milliárd köbméter gázt Vlagyimir Putyin orosz elnöktől, most Szijjártó Péter küldött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés