Előfizetői tartalom

A gazdaság élénküléséről számolt be Varga Mihály

Portfolio
Magas értékkel zárta a tavalyi évet a Pénzügyminisztériumban kifejlesztett heti gazdasági index - jelentette be Facebook oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter. A január 2-án végződő héten a HGI 14,2 százalékos emelkedést jelzett, 2020 utolsó negyedévében pedig a közzétett ábra szerint folyamatosan erősödött a mutató. A negyedik negyedévben a mutató átlagos értéke +7,8% volt.

Varga Mihály a posztjában azt is jelezte, hogy tavaly a GDP-növekedés 6,4%-os lehetett, és idén is jóval 5% felett bővülhet a gazdaság. Forrás: Varga Mihály Facebook oldala A Pénzügyminisztérium heti gazdasági indexe elvileg előbb képes jelezni a gazdasági teljesítményt, mint a KSH "kemény" adatai, ugyanis gyorsabban előálló mutatókkal, többek között energiafogyasztási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés