Előfizetői tartalom

Komoly drágulás jön a húsiparban

Portfolio
Jelentős áremelkedésre lehet számítani 2022 elejétől a sertéshúsoknál, mivel a gazdák kénytelenek beépíteni a takarmánydrágulást az önköltségi árakba - mondta Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke.

Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke a várható árnövekedésről érdekképviselet vezetőjeként nem mondhatott semmit, ugyanakkor az Indexnek elmondta, hogy a 25-30 százalékos takarmánydrágulás szerinte be fog épülni az önköltségi árakba, mindez pedig komoly árnövekedést jelent majd, mivel a sertések előállítási költségeinek 65-70 százalékát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái

Előfizetés