Előfizetői tartalom

Jelentősen emelkedtek az ipari termelői árak

MTI
Tavaly novemberben az ipar belföldi értékesítés árai átlagosan 31,2 százalékkal, az exportértékesítési árak 16,8 százalékkal emelkedtek. Az ipari termelői árak átlagosan 21,6 százalékkal magasabbak voltak, mint egy évvel korábban, az októberi 18,5 százalékos emelkedés után - ismertette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A belföldi árak éves emelkedése 4,6 százalékponttal, az exportáraké 2,5 százalékponttal volt magasabb az előző havinál. Az előző hónaphoz képest a belföldi értékesítési árak 4,0, az exportértékesítési árak 2,0 százalékkal, így az ipari termelői árak összességében 2,7 százalékkal növekedtek. Belföldön a 63 százalékos súlyt képviselő feldolgozóiparban 22,3...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés