Előfizetői tartalom

Újabb omikron-gyanús esetek Magyarországon - Fertőzési hullámot is elindíthat

Portfolio
Két újabb omikrongyanús hazai mintát találtak – írja az rtl.hu az RTL Híradó riportja alapján. Jelenleg Magyarországon még nem meghatározó az omikron variáns jelenléte, de a külföldi adatok arra utalnak, hogy ez a variáns nagyon gyorsan képes terjedni, és ha egy ilyen variáns felbukkan, az újabb fertőzési hullámot is képes lehet elindítani.

Néhány nappal ezelőtt egy magánlabor, a Neumann Labs munkatársai detektálták először az új omikron-variánst a hozzájuk beérkező mintákban. Az első két igazolt omikronos fertőzött egy idős házaspár volt, és bár egyikük kórházba került, nincsenek életveszélyben – emlékeztetett az rtl.hu. A diagnosztikai laborban most újabb két mintában találtak arra utaló jelet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés