Előfizetői tartalom

Afrikában nagyon gyorsul járvány, de még nincsen nagy baj

MTI
Az előző héthez képest 83 százalékkal nőtt az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma Afrikában, de a tünetek mérsékeltek - közölte kedden Nairobiban az Egészségügyi Világszervezet (WHO), amely egyben arra figyelmeztetett, hogy a kontinens feltehetően nem fogja tudni tartani azt a célkitűzést, hogy 2024 második feléig immunizálja a koronavírus ellen 1,3 milliárdos népességének 70 százalékát.

Az ENSZ egészségügyi szakosított szervezetének adatai szerint a múlt héten 196 ezer új fertőzöttet jelentettek Afrikában, szemben a megelőző heti 107 ezerrel. Míg a fertőzöttek száma minden korábbinál gyorsabban nő, elsősorban Dél-Afrikában, "óvatos optimizmusra" ad okot, hogy a negyedik hullámban kevesebb lesz a halálesetek és a megbetegedés súlyosabb formáinak a száma...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés