Előfizetői tartalom

Szépen pörögtek a beruházások Magyarországon őszig

Portfolio
A vártnál gyengébb harmadik negyedéves, minap közzétett magyar GDP-adat tükrében kedvező fejleményt közölt ma a KSH a beruházások alakulásáról, ugyanis kiderült: negyedéves alapon 1,8%-kal tovább tudtak bővülni a beruházások az építési beruházások szárnyalásának segítségével a szezonálisan kiigazított adatok alapján. Emiatt a beruházások szintje már meghaladta a koronavírus-válság előtti csúcsot. Éves alapon 12,4%-os volt a beruházások ugrása az alacsony bázis mellett, és elsősorban a feldolgozóipari erős teljesítménye járult ehhez leginkább hozzá.

A KSH által közölt adatok szerint az idei harmadik negyedévben a nemzetgazdasági beruházások szezonálisan kiigazított volumene az előző negyedévihez mérten 1,8%-kal nőtt, ami azt jelenti, hogy a korábbi időszakhoz képest a bővülés üteme mérséklődött, de még a vártnál gyengébb harmadik negyedéves GDP-adat mellett is kedvező ez a szám és amint az alábbi ábrán látszik:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés