Előfizetői tartalom

Kemenesi Gábor: ez egy szupermutáns

Portfolio
Kemenesi Gábor virológus szerint valóban nem túlzás szupermutánsnak hívni a nemrégiben felfedezett új, Dél-Afrikában terjedő koronavírus-variánst, extrém sok mutációt azonosítottak ugyanis benne. Ugyanakkor szerinte korai aggódni miatta, egyelőre úgy tűnik, igen hatékonyan terjed és igen, képes lehet uralni a járvány folytatását, de ez még mindig csak feltételezés – idézi a virológust a 24.hu .

Kemenesi Gábor a lapnak nyilatkozva elmondta, hogy egy valóban különleges variációról van szó, a „32 mutáció” egyrészt extrém sok, másrészt mind a tüskefehérjét érinti. Ez pedig azért rossz hír, mert a tüskefehérje elsődleges fontosságú a vírus terjedése és működése szempontjából: befolyásolja többek között a vakcinák hatásosságát, a szervezet immunválaszát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés