Előfizetői tartalom

Magyarországon is elérhetővé vált az orron át adható influenza vakcina

Portfolio
Novembertől Magyarországon is elérhető a Fluenz Tetra szuszpenziós orrspray influenza vakcina négykomponensű védőoltás, amely a WHO és az Európai Unió által ajánlott vírustörzseket tartalmazza, tű nélkül, orron át adható be a 24 hónapos kort betöltött, de 18 évesnél fiatalabb gyermekek és serdülők részére. Az élő, gyengített influenzavírust tartalmazó védőoltást más országokban már több, mint hét éve forgalmazzák, Magyarországon 2021. november közepétől a gyógyszertárakban kapható - olvasható a társaság közleményében.

A hazánkban most forgalomba kerülő vakcina forgalmazását az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) 2014-ben engedélyezte. A Gyógyszerügynökséghez tartozó emberi felhasználásra szánt gyógyszerek bizottsága (CHMP) az engedélyezés során megállapította, az a tény, hogy a védőoltás nem injekcióval, hanem orrspray formájában adható, fontos előnyt jelenthet a gyermekek immunizálásában....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés