Előfizetői tartalom

Nagy a baj Kínában? Most jön csak a "Covid Zero" igazi tesztje

Portfolio
Kínában több tartomány küzd a koronavírus-járványok ellen, mint bármikor a járvány 2019-es kitörése óta. A terjedés ellenére a tisztviselők azt mondják, hogy elkötelezettek a "Covid Zero" megközelítés fenntartása mellett, ami szélsőségesen erős intézkedéseket jelent, amint akár csak egy esetet észlelnek. Noha nem utalt kifejezetten a járvány miatti problémákra, de Li Keqiang miniszterelnök tegnap arra figyelmeztetett, hogy az ország gazdasága újabb lefelé irányuló nyomással néz szembe.

A koronavírus rendkívül fertőző delta-változata országszerte terjed , annak ellenére, hogy a tisztviselők egyre agresszívebb intézkedéseket vezettek be annak megakadályozása érdekében - írja a Bloomberg. A világ második legnagyobb gazdaságának legutóbbi kitörése során 31 tartományból 19-ben több mint 600 helyi fertőzést találtak. Kínában szerdán 93 új helyi megbetegedést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés