Előfizetői tartalom

Meglepetések az ellenzéki előválasztáson

Portfolio
Az ellenzéki előválasztáson leadott szavazatok közel felének megszámolása után Dobrev Klára vezet a miniszterelnök-jelöltek versenyében Karácsony Gergely előtt, a harmadik, még továbbjutó helyen pedig Márki-Zay Péter áll. Szinte biztosan kijelenthető, hogy ezen a sorrenden a szavazatok második felének megszámolása sem fog változtatni, de a jelöltek közötti különbségek, ami a későbbi egyeztetések alapja is lehet, még módosulhatnak.

Dobrev Klára a vidéki választókerületekben aratott fölényes győzelmeknek köszönhetően áll az élen. A 300 ezer megszámolt szavazat közel 34%-a támogatta a DK jelöltjét. Ugyanakkor a győzelem talán kisebb mértékű annál, mint amit az előzetes (meglehetősen bizonytalan) várakozások sugalltak, aminek elsősorban a fővárosi gyengébb szereplés lehet az oka. Budapesten nem csak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés