Előfizetői tartalom

Novemberre robbanhat be a delta variáns a magyar kórházakba

Portfolio
November környékén terhelhetik le a kórházakat a negyedik hullám hazai covid fertőzöttjei - közölte számításai alapján Vattay Gábor, az ELTE TTK Fizikai Intézet, Komplex rendszerek fizikája tanszék vezetője a Népszavával. A szakember szerint a nemzetközi tapasztalatok arra utalnak, hogy őszre csökkenhet a vakcinák hatékonysága.

Vattay Gábor kiemelte, hogy a legfrissebb izraeli kutatások arra utalnak, hogy öt hónap után csökkenhet a vakcinák hatékonysága. A hazai lakosság többsége áprilisban- májusban-júniusban kapta meg a második oltását, azaz október-novemberre veszítik el a legtöbben a védettségüket a vírussal szemben – ha nem kérik időben a harmadik adagot – emelte ki a szakember a Népszava...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés