Előfizetői tartalom

Magyarország olyan lazán várja a negyedik hullámot, mint Európában kevesek

Portfolio
A magyar kormány egyelőre nem tervez járványügyi szigorításokat, pedig már tényként kezeli, hogy a negyedik hullám meg fog érkezni Magyarországra. Ha megnézzük az európai országokat, a szabályok jelenleg nálunk az egyik legkevésbé szigorúak, és nyár eleje óta mi lazítottunk a legnagyobbat. Az alacsony fertőzéses esetszámok mellett ez a lazaság még nem kirívó, ugyanis egyúttal nálunk az egyik legkedvezőbb ma a járványhelyzet egész Európában. A nagy kérdés az, hogy a 60% körüli átoltottság elég lesz-e arra, hogy megússzuk az őszt jelentős korlátozások nélkül, vagy úgy gondolunk-e majd vissza augusztus végére, hogy talán enyhe szigorításról kellett volna dönteni. Hónapok múlva kapunk csak választ a kérdésre.

Alighanem csak idő kérdése, hogy megérkezzen a negyedik hullám Magyarországra, a járványügyi szakértők között ebben teljes a konszenzus. A negyedik hullám már több európai országot elért, és a tapasztalatok többnyire azt mutatják, hogy a magas átoltottságnak köszönhetően a járvány lefolyása messze nem volt olyan súlyos, mint a harmadik és második hullámoké. Az őszt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés